Doe thuis mee aan Vakantielezen!

Een zomer vol verhalen

Hoi! Ik ben Fenna. Je kent mij misschien van Zappelin, maar in mijn vrije tijd ben ik ontdekkingsreiziger. Deze zomer maak ik een spannende reis! Ga je mee? Op deze website vind je een schatkaart en 6 spannende verhalen. Lees de verhalen en reis mee langs te gekke landen! En wie weet win je ook nog wel een prijs...

Naar de startpagina


Informatie voor ouders

Heb je een vraag of ben je op zoek naar meer informatie over Vakantielezen? Hopelijk staat je vraag hieronder en heb je snel een antwoord. Kom je er alsnog niet uit. Onderin kun je contact opnemen met de klantenservice.  

Wat is Vakantielezen?

Vakantielezen is hét zomerprogramma van de Bibliotheek. Fenna Ramos, bekend van Zappelin, heeft onlangs in de bibliotheek het dagboek gevonden van Meral en Jop. Twee kinderen die terecht zijn gekomen in een onbekend werelddeel. Volg ook de reis die deze kinderen hebben gemaakt en beleef tijdens Vakantielezen samen een spannend avontuur.

Voor wie is Vakantielezen?

Voor het hele gezin. De verhalen zijn geschreven voor kinderen uit groep 3 en 4.

Wanneer is Vakantielezen?

Vakantielezen vindt plaats tot en met zondag 3 september

Waarom Vakantielezen?

Het is een bekend fenomeen: de zogenaamde leesdip die kan optreden als kinderen tijdens de zomermaanden minder regelmatig lezen dan op school. Vooral voor beginnende lezers is het belangrijk dat ze tijdens de zomervakantie blijven oefenen en geen ‘leespauze’ nemen. Vakantielezen stimuleert kinderen om tijdens de vakantie te blijven lezen.

Wie hebben de verhalen van Vakantielezen geschreven?

De verhalen zijn dit jaar geschreven door Annemarie Bon en Selma Noort. De illustraties bij de verhalen zijn van Willeke Brouwer.

Welke apparaten kunnen we gebruiken voor Vakantielezen?

De website en de verhalen zijn geschikt voor laptop, tablet en smartphone.  

Wanneer worden de winnaars van de winactie bekend gemaakt?

In de week van 11 tot en met 17 september krijgen de winnaars via het opgegeven e-mailadres bericht en plaatsen we op deze website een video met de bekendmaking van de winnaars.


Contact

Heb je problemen met het lezen van de verhalen of heb je een andere vraag over Vakantielezen? Stel je vraag via het contactformulier.